Ambassade, Consulaat-Generaal, Consulaten en NBSO's, India

Nieuws

1 t/m 10 van 149

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Revitaliseren kanalen in Alappuzha, India

Een team van waterexperts van Witteveen+Bos rondde op vrijdag 25 november een eerste bezoek aan de stad Alappuzha in de Indiase deelstaat Kerala af. De missie vond plaats op aanvraag van de Nederlandse Ambassade in India, op verzoek van de regering van Kerala. Het past binnen het cultureel-erfgoedprogramma van de ambassade. Het doel was om duurzame korte- en langetermijnoplossingen te ontwikkelen voor de kwaliteit van de oude kanalen van de stad.

2 Indiase 500 en 1.000 roepies coupures niet langer geldig.

De Indiase overheid brengt nieuwe bankbiljetten van 500 en 2.000 Roepies in omloop (exacte datum nog niet bekend).

3 Vacature Nederlandse Ambassade New Delhi

De Nederlandse ambassade in New Delhi is op korte termijn op zoek naar een full time visumbeslismedewerker (38 uur per week). Het gaat hier om een tijdelijke functie van 1 december 2016 tot 1 juni 2017. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het beoordelen van visumaanvragen van Indiërs die naar Nederland willen reizen. Er zal een korte training on the job aan de werkzaamheden vooraf gaan.

4 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

5 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017 - Registreer u voor 1 februari 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen. Daarvoor moet u uzelf eerst registreren bij de gemeente Den Haag, ook als u uzelf al eens eerder heeft geregistreerd voor een verkiezing of referendum.

6 Chief Representative van het Netherlands Business Support Office in Bangalore, India

Binnenkort komt de functie van Chief Representative van het nieuwe NBSO in Bangalore vacant. Sollicitanten worden uitgenodigd vóór maandag 5 september 2016 een motivatiebrief én CV te sturen aan nbso@rvo.nl.

7 Spice Route Culinary Festival, Kerala 23-26 september

De Nederlandse Ambassade in New Delhi nodigt een Nederlandse Chef-Kok uit voor deelname aan het ‘Spice Route Culinary Festival’ in Kochi (destijds hoofdstad van Nederlands Malabar) van 23-26 September 2016.

8 Samenwerking TU Delft en Indian Institute of Technology Delhi op gebied van klimaat

De moesson in India is aan het veranderen en Delhi is de stad met de meeste luchtvervuiling ter wereld. Twee problemen die niet los van elkaar staan, maar ook twee onderwerpen waar het TU Delft Climate Institute zich graag over buigt. Sinds 2013 proberen wetenschappers van de TU Delft en het KNMI samen met het Indian Institute of Technology Delhi in kaart te brengen wat er precies gebeurt. Professor Herman Russchenberg is enthousiast over de samenwerking: “We hebben dezelfde interesses en belangen op klimaatgebied.”

9 Vacature stage op de Nederlandse ambassade te New Delhi– Afdeling Innovatie Attaché netwerk

De Innovatie afdeling is op zoek naar een enthousiaste, flexibele stagiair(e) voor een periode van vier tot zes maanden om mee te helpen om bruggen te bouwen tussen Nederland en India op het vlak van wetenschap, techniek en innovatie.

10 Ambassade op woensdag 27 april gesloten

De ambassade is op woensdag 27 april gesloten in verband met Koningsdag. Op donderdag 28 april zijn wij er weer voor u!