Ambassade, Consulaat-Generaal, Consulaten en NBSO's, India

Nieuws

1 t/m 10 van 151

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Paspoort- en ID-kaartaanvragen in Mumbai niet mogelijk van 20 tot en met 27 maart 2017

Van maandag 20 tot en met maandag 27 maart 2017 is het niet mogelijk om een paspoort- of een ID-kaart aanvraag in te dienen bij het consulaat-generaal in Mumbai.

2 Tweede Kamerverkiezingen: 15 maart 2017

De ambassade te New Delhi dient op 15 maart als stembureau. Hier vindt u alles wat u moet weten over de mogelijke stemwijzen.

3 Beste ambassades staan volgens ondernemers in New Delhi en Toronto

Bedrijven in Nederland zijn zeer tevreden over de diensten van ambassades en consulaten. Dit blijkt uit onderzoek van ondernemersorganisaties evofenedex, VNO-NCW en MKB-Nederland. De best presterende ambassades staan volgens de Nederlandse ondernemers in New Delhi (India) en Toronto (Canada). Zij wonnen de prestigieuze Fenedex Ambassadeprijs 2017 voor de beste grote en kleine post. De prijs werd donderdag overhandigd aan de winnende ambassadeurs door Steven Lak van evofenedex en Hans de Boer van VNO-NCW.

4 Upcoming Tender - ERIN

The European Reintegration Network (ERIN) Specific Action program offers socio-economic reintegration assistance in the form of counselling and referral and/or reintegration assistance to migrants who return voluntarily or non-voluntarily to their country of origin. A tender associated with this program will be published around 25 January 2017 on TenderNed website.

5 Revitaliseren kanalen in Alappuzha, India

Een team van waterexperts van Witteveen+Bos rondde op vrijdag 25 november een eerste bezoek aan de stad Alappuzha in de Indiase deelstaat Kerala af. De missie vond plaats op aanvraag van de Nederlandse Ambassade in India, op verzoek van de regering van Kerala. Het past binnen het cultureel-erfgoedprogramma van de ambassade. Het doel was om duurzame korte- en langetermijnoplossingen te ontwikkelen voor de kwaliteit van de oude kanalen van de stad.

6 Indiase 500 en 1.000 roepies coupures niet langer geldig.

De Indiase overheid brengt nieuwe bankbiljetten van 500 en 2.000 Roepies in omloop (exacte datum nog niet bekend).

7 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

8 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

9 Spice Route Culinary Festival, Kerala 23-26 september

De Nederlandse Ambassade in New Delhi nodigt een Nederlandse Chef-Kok uit voor deelname aan het ‘Spice Route Culinary Festival’ in Kochi (destijds hoofdstad van Nederlands Malabar) van 23-26 September 2016.

10 Samenwerking TU Delft en Indian Institute of Technology Delhi op gebied van klimaat

De moesson in India is aan het veranderen en Delhi is de stad met de meeste luchtvervuiling ter wereld. Twee problemen die niet los van elkaar staan, maar ook twee onderwerpen waar het TU Delft Climate Institute zich graag over buigt. Sinds 2013 proberen wetenschappers van de TU Delft en het KNMI samen met het Indian Institute of Technology Delhi in kaart te brengen wat er precies gebeurt. Professor Herman Russchenberg is enthousiast over de samenwerking: “We hebben dezelfde interesses en belangen op klimaatgebied.”